Translate

miércoles, 8 de octubre de 2014

Esglaó rere esglaó fem camins buscant llum


La iniciativa d’un masover absent , recolzat per l’ajuntament del municipi , farà possible un esdeveniment plàstic i cultural, únic al territori, titulat “Escales que pugen al cel”. Una trentena d’artistes  ( poetes, pintors i musics ) mostraran la seua obra per diferents llocs , molt especialment per les diferents escalinates que hi repartides pel poble. (J.Roig).-
Aquest proper dissabte 11 d’octubre el Mas de Barberans acollirà un esdeveniment visual i cultural força singular on, les escales que comuniquen els diferents carreres del poble, tindran un paper força important. Es tracta de 1ra trobada poètica/pictòrica/musical que baix el títol de “Escales que pugen al cel” ha organitzat, amb el suport de l’Ajuntament, el masover però resident a Torredembarra, Josep Lleixà. Segons ens explicava ell mateix, la idea va sorgir quant es van reformar les escales necessàries per transitar pel poble donada la seua morfologia urbana, amb els carreres escalonats a la falda de la muntanya. A Lleixà li va semblar que els esglaons podien tenir un cert símil amb els amfiteatres i per tant podien servir perfectament com a seient on els espectadors poguessin gaudir d’un esdeveniment com per exemple un recital de poesia. A partir d’aquí es va anar desenvolupant la idea fins al punt de que, a hores d’ara, una trentena d’artistes (poetes, pintors i músics) vinguts des de diferents territoris de parla catalana , participaran en aquest singular espectacle de carrer que es complementarà amb una exposició de pintura i un recital musical al Centre Cívic del Mas, mentre que la Museu de la Pauma s’exposaran pintures i fotografies de les escales de vàries èpoques i llibres. El programa contempla la recepció de participants i visita al Museu a partir de les 10:30 del matí i el començament del recital a partir de les 12h..Per la tarda es duran a terme la resta d’actes ja a l’aixopluc del Centre Cívic Cal recordar que totes les activitats organitzades seran amb entrada lliure i que el dissabte, entre les 12 del matí i les 2 de la tarda, els carrers del Mas de Barberans estaran tancats a la circulació de vehicles per poder fer el recorregut poètic pels diferents trams d’escales del poble.

1 comentario:

Nuria de Espinosa dijo...

Buenos días Josep, hace unos meses conoció a mi hija durante una encuesta, la cual le habló de mí y me dio su tarjeta, por motivos diversos no he podido ponerme en contacto con usted, hasta ahora. Le mando un ejemplar de mi poemario "EL SILENCIO DE LA LUNA" en su 3ª edición y espero que le guste tanto como a mi me ha gustado su blog, un abrazo del alma.

http://nuriadeespinosa.blogspot.com
nuriaescritora@gmail.com

Nuria de Espinosa