Translate

jueves, 30 de agosto de 2012

La Teresa Forcades parla clar


La Teresa Forcades es un àngel que habita a Montserrat. Es una intel·ligència preclara posada al servei de la veritat. Sap, coneix de moltes coses. Aquesta nit, 31-8-2012, ara fa un moment El Barberà – un altre que parla clar – li està fent una entrevista en que parlen de tot però especialment d'economia i política.

He quedat embadocat i per mes que volia prendre notes, la contundència del seu discurs, de les seves opinions no em deixava fer una altra cosa que escoltar-la.

Trossos que he pogut escriure i que ella a completat amb tot luxe de detalls i explicacions tant ètiques com d'oportunitat:

1. Ja que el Govern no es preocupa del benestar general com es la seva obligació, si la majoria de la població ho decideix la solució es la vaga general. La funció d'aquesta vaga: fer caure el govern i donar pas a un període constituent. L'actual marc ni es just, ni ètic, no ens serveix.

2. El Tractat de Lisboa va barrar als països a la Democràcia. Van ser decisions preses pels governs i no consultades al poble.

3. La producció de bens a tot el mon és de docte-mil-milions al anys i el consum és només de set-mil-milions. Sabeu quant morts per fam es produeixen cada any? Trenta-set-milions. Feu la resta del produït i el consumit i pregunteu-vos on va a para la diferencia?.

4. El Mercat Lliure no és lliure, per una raó per les aliances entres els grans capitalistes i especuladors, que compren massiva-ment, controlen els mercats especialment d'aliments i els encareixen quan els i rota. - Això és meu - . Perquè no hi han taxes a les transaccions de capitals? Tots els producte en tenen, el capital no!!!! Perquè els capitals tenen lliure circulació pels Estats i les persones no?.

5. El marc del màxim guany és el que ens han fet creure que és el millor, i no fem res per canviar-ho. Ja Marx – quina por - parlava de la Plusvàlua i ho explicava prou bé. Deslocalització d'empreses a països on poden explotar laboralment a nenes i dones que no tenen cap seguretat jurídica ni laboral.

6. Les relacions laborals tendrien que estar dins del marc de la col·laboració de la dignitat i d'uns guanys i sous justos.

Ha dit més coses, llastima no haver-ho gravat. S'han referit al l'evangeli de Mateu en aquella frase que diu que no es pot servir a dos senyors a la vegada. Aquesta reflexió la deixo per vosaltres, jo ja l'he fet.



Fifo 31-8-2012 (J-Lleixà)

No hay comentarios: