Translate

viernes, 3 de octubre de 2008

El Club de lectura de la Torre

Ahir dia 2 d’Octubre, el Club de Lectura que desenvolupa les seves activitats a la seu de la Biblioteca Mestra Maria Antònia, va celebrar, varem celebrar, la cinquantena edició d'aquestes trobades, cosa que demostra que aquestes activitats ja estan consolidades.
Això crec sincerament que es així, ja que apart del temps que funciona, s’hafiançat un grup fidel de participants, que mes rere mes, faixi fred o calor, plogui o bufi vent no fallen mai. He de ressaltar que ens acompanyen tertulians d’altres pobles, això vol dir que troben en aquest espai, un bon ambient , i per suposat un nivell literari prou atractiu per fer el esforç del desplaçament. Venen de la Selva del Camp, de Altafulla, etcètera.
Tot això es gracies al local de la Biblioteca que en dona sopluig, i amb la gran tasca del personal de la mateixa, especialment l’Anna i la Montse que saben escollir els llibres en gran encert, ( els hi han colat algun ..... La Bíblia de Barro es deia? Uf ), i la forma que sap l’Anna de donar joc als tertulians, i engegar el comentari d’un nou aspecte del llibre, que fa que la tertúlia sempre estigui “viva”. Gracies també a la paciència del Josep Maria, perquè com ens i trobem tan be, ens consta aixecar el cul de la cadira.
El llibre que es va comentar va ser “L’últim patriarca” de la jove escriptora Najat El Hachmi. Com totes, va ser una tertúlia molt animada.Van haver-hi moltes i variades intervencions que van fer la vetllada molt agradable i enriquidora.
Alguns cops reflexiono sobre el fet, de que quan les coses van be, quan funcionen, surt un malt astruc que fa que aquestes agafin un altre rumb i perdin aquella frescor, espontaneïtat, bon rotllo, i deriven a un estancament o pitjor encara, a la desnaturalització de la seva finalitat i acaben desapareixen. Creuem el dits. Resem a Santa Rita, posem espelmes (jo candeles), en fi, crec que tots en mereixem celebrar quan toqui, cent jornades del Club de Lectura. Josep

No hay comentarios: