Translate

miércoles, 12 de julio de 2017

Cartell cojunt Terres de l'ebre





+

En aquesta nova edició 

d’Ebre,Música&Patrimoni el 

programa 

presenta 10 espectacles poètico-musicals en

 espais patrimonials de les Terres de l’Ebre 

per a gaudir de la poesia, uns cops 

acompanyada per música de diferents estils

i d’altres convertida en peces musicals 

interpretades per formacions o cantautors 

que ens proposen la seva recreació més 

personal.

Les Terres de l’Ebre han estat bressol i font d’inspiració literària, tant de poetes locals com forans. El riu, els paisatges, la seva gent... constitueixen un univers singular que, copsat a través dels ulls i plasmat amb les paraules d’aquells que l’han mirat -i el miren- amb una perspectiva pròpia, ha esdevingut poema i cançó.

Al Museu de Tortosa podrem gaudir d’una especial combinació de jazz i poesia, un to intimista que continua amb les creacions de la lírica de la guerra civil, de les que gaudirem al castell de Móra d’Ebre, i també en les composicions poètiques i la música de piano que a la Galera es barrejaran amb el fang de la terrissa.


Al marjal de les Cases d’Alcanar, diversos poetes del territori ens mostraran la seva visió del patrimoni canareu acompanyats de música folk. A Sant Carles de la Ràpita recordarem la navegació entre el mar i el riu a partir de poemes inspirats en l’Ebre, ara convertits en peces musicals.

A la platja dels Eucaliptus a Amposta, Montse Castellà presentarà l’espectacle Dunes, acompanyada del vent i les ones.

A Mas de Barberans, un itinerari literari posa de relleu la poètica escenografia del municipi, de carrers i cases esglaonades a la falda de la muntanya. La música de banda, patrimoni immaterial de les Terres de l’Ebre, també acompanyarà als rapsodes i poetes de Godall, Masdenverge i Santa Bàrbara, amb repertoris que ens parlen del paisatge, les oliveres o la vida al poble.

10 propostes úniques, que neixen cada estiu d’un projecte comú dels museus i equipaments patrimonials de les Terres de l’Ebre, per a descobrir l’ampli ventall de possibilitats que ofereixen el maridatge de l’art, la música i el patrimoni, ubicades en espais singulars i evocadors del territori.

Àlex Farnós Bel

2









l
IV APLEC POÈTICO-MUSICAL “ESCALES QUE PUGEN AL CEL”

13 d’agost, 17h

Lloc: Nucli urbà de Mas de Barberans Intèrprets: Associacions de poetes: Associació
Rimaterrania, Poetes al Vent i Poetes de l’Ebre. Lus Maria López de Puerto Rico Directora executiva de “World Fesal Poe

Presentació:

El 4t Aplec poètico-musical “Escales que pugen al Cel” té com a finalitat, apropar poesia i música als vilatans de Mas de Barberans i visitants amants de la paraula. És un esdeveniment ja consolidat.

Consisteix en un recorregut per les diferents escales emblemàtiques que comuniquen els carrers del poble, i en cadascuna d’elles té lloc la lectura de poemes pels rapsodes participants. La música també hi és present: cantautors i músics, fan un maridatge perfecte.








No hay comentarios: