Translate

viernes, 5 de febrero de 2016

Helix Aspersa



Helix Aspersa

Avui dia sis de Febrer de 2016 ( 8 número de l'infinit) s'ha produït una conjunció molt especial que feia segles que no es donava.
Per una part determinats planetes han coincidit per uns moment en les seves orbites
I per altra, dia de pluja (Ja concretaré el lloc) que ha afavorit que un esdeveniment tan esperat pels científics i curiosos s´hagi pogut veure i viure com no es feia al llarg de molts segles.
Em refereixo a la festa de la troba festiva i reproducció, que celebren tots el anys els Hèlix Aspersa de la familia “gastrópoda” També coneguts com Cantareus aspersus i normalment per cargols bovers.
Pocs érem els assabentats, per tant pocs els que hem pogut gaudir d'un esdeveniment que no es repetirà en molts segles.
Situat en un lloc al resguard de les seves mirades, camuflat, tot recobert de fulles i herba, he viscut el dia mes sorprenent de la me va vida.
Poc a poc s'han reunit, apropaments , salutacions de record i benvinguda (uns eren els organitzadors) s'han aplegat en un lloc de herba mullada, centenars..... que coi centenars, milers de caragols , que tots a una han cantat el seu himne.

Caragol bover
Puja a la muntanya
Cargol bover
Jo també i serè.

Semblava un orfeó de veu afinades , que tota la vida hagessin cantat junts. (He gravat l'àudio)?
Tot seguit paraules de benvinguda per part d'un d'ells, (Semblava el Caragol Major)
A continuació jocs de velocitat, resistència, habilitat. Camuflatge. No us ho podreu creure. Velocitats increïbles .marques sorprenents. Fregant la temeritat, jugant-se el físic per ser el millor (era una especie de triatló) I jo bocabadat, corprès, fregant-me el ulls, pessigant-me les galtes i cridant com un foll, sense veu.... Estic foll estic foll,, Ai Sant Gregori masover, això es un malson.
Doncs no ho era. Arribat l'hora del aparellament, la disbauxa..
Ara no em veig en cor d'explicar-ho, potser un altre dia ho faré. INCREIBLE, MORBO. VICI.


Fifo -Josep Lleixà 

No hay comentarios: