Translate

viernes, 27 de noviembre de 2015

El Follet Paco i l'estrenyiment (recuperant memòries) ESTIC VIU

                         El Follet Paco i l'estrenyiment

    El Follet i jo veiem a sovint la TV junts,  hi ha alguns programes que ens posen de mala.... volia dir de mal humor. El Follet després d'escoltar i veure una entrevista, em va preguntar amb cara de murri, que no escriuràs  res envers l'emprenya-ment que portes? Sempre accepto les seves provocacions:

    Ciutadà Juan Carlos I , Jo el Josep Lleixà Fernández de l’Empordà També (I) - Oi que mola això? -  volia fer-te unes preguntes perquè veig que en l'entrevista de Tele que he tingut la desgracia de veure, contestes amb molta seguretat els temes que et proposen (quantes vegades han agut de dir !!Repetim!! ) bé això és un altra qüestió, anem al gra: Pregunto : Has plegat mai olives en  matí de gebrada? (uf els dit gelats) . Has suportat el sol d'estiu quan la batuda del gra?. Has hagut d’anar a fer herba pels conills? Has hagut d’aprofitar l'oli que surava a la morca per fer sabó?. En les nits fredes i de vent, per suportat el fred has posat al teu llit un maó escalfat vora la flama, embolicat amb un drap? Saps què són  els penellons? . Saps quin color té el pa negre i no em refereixo al de la pel·lícula? Et podria fer tantes preguntes que segur que  tu em podries contestar.... jijijijijijijijijij.

 A  ciutat, has viatjat mai en tramvia, en autobús, en metro?  Has gaudit de les aromes estiuenques de les aixelles poc perfumades? I tu t'atreveixes a dir que els moments són durs, que entens els “gilipolles”  dels teus “súbdits”? Una cosa la tenim en comú, quan estem asseguts a la tassa del Water tots dos fotem la cara d'esforç i de
gilipolles” per superar l'estrenyiment. EhEhEh Eh .... Uf.... això ho has de passar per pebrots.

Fifo - Josep Lleixà Fernández de l'Empurdà jajajajajajaj  

No hay comentarios: