Translate

jueves, 11 de junio de 2015

On anirem a parar ?


Quin futur li espera al esser humà com subjecte de realització personal, per no caure en la pendent de degradació moral que està patint la societat occidental?. 
 Quins viaranys ha de transitat per no caure amb la temptació de que altres pensin per ell?.
 Pot sortir del parany que li han posat, el filat de caçar moixons , on el convencen que és millor tenir que SER?.
 És cert que els savis diuen, “ no vulguis canviar el mon , primer canvia tu” , i el exemple pot ser com una taca d’oli que poc a poc vagi fen surar la responsabilitat, la coherència, les bones practiques, en resum l'ètica per damunt aquest mon tant efectiu (Per ells ) en lo material i tant buit en el que respecta al sistema de valors que ens tindrien que diferenciar del mon animal.
 Desigualtats cada cop més evidents entre classes, si, si no us faci por la paraula. Ens han fet creure que estem en una societat en que tots podem tenir les nostres oportunitats, oportunitats de no ser desnonats?
 De que es compleixi la lletra i l’esperit de la seva Constitució? Dret a un treball digne, dret a l’enseyament, a la sanitat.
 Dret a no tenir por d’envellir i que la nostra pensió sigui digna per no tenir que dependre d’altres?. Dret a ser igual tots davant la justícia, dret a SER . ? 
 No vull seguir perquè hi ha cendra damunt la brasa de la injustícia , i si bufo molt, fins i tot em puc cremar. Classes ? 
Si, lluita de classes (democràtica) SI, és l'única sortida. No us faci por la frase. 
 Llegiu o rellegiu a Marx i Engels que encara estan vigents en algunes coses.
 Quant una peça de roba s'esfilagarsa, és millor no sorgir-la. 

 Fifo – Josep Lleixà 11-6-2015

No hay comentarios: