Translate

viernes, 29 de mayo de 2015

El Follet Paco i les Lleis electorals.


El Follet Paco i les Lleis electorals.

El Follet Paco es passa mesos hivernant , i de cop i volta quan succeeix un esdeveniment important, com ara les eleccions , surt de la seva letargia i analitza els resultats i em dona la seva opinió.
 Ja sabeu que el Follet a viatjat molt especialment per països del Nord democràtics, per tant el anàlisi que ell fa, no és des de la rauxa llatina, mes aviat de del seny objectiu, d’un personatge no implicat políticament parlant, encara que sense voler també les seves opinions son polítiques.
 Em diu: Fifo t'adones que la política de pactes desvirtua quasi sempre la intenció de voto del elector?
Ho dic en termes generals, eleccions de tot tipus. municipals, autonòmiques ......
 Pregunto – Perquè ? –
I contesta – El votant, vota un programa que li proposa un partit. Programa que com tu saps, i per experiència, és difícil de complir (això si era la voluntat del partir o només una forma de vendre fum) falta de recursos, de competències ......
Doncs a tot això li has d'afegir, que a cada bugada es perd un llençol, o sigui cada pacte significa un pèrdua en favor del consens de les seves aspiracions de govern Si?
. Segueixo, el votant pot manifestar si està o no d'acord en aquest pactes?. A que i a qui a donat la seva confiança ? a un programa o a un híbrid ? em segueixes ? 
Les segones voltes en les eleccions, aquest supòsit el resolen. Son els electors qui pacten amb el seu vot, i decideixen el programa i el partit guanyador. Entens?.
. Follet – li dic tens molta raó, però en aquest cas, els partits minoritaris, no poden incidir directament en la composició d’un govern i per tant governar.
 Es cert també , que és una perversió política (al meu entendre) que una minoria marqui la direcció de govern de la majoria, quina solució té aquest trencaclosques?.
 Paco , tu que ests un esser assenyat i tens temps per cavil•lar, comença a rumiar , doncs si algun polític amb voluntat de canvi llegeix aquest escrit, és possible que et truqui. Poca son.

 Fifo – Josep >Lleixà 29-5-2015

1 comentario:

Mercè dijo...

En el programa, avanç de les eleccions, cada partit ha de deixar ben clar, amb quins partits està disposat a pactar i amb quins no.