Translate

domingo, 3 de marzo de 2013

Diari Monic


La gestació de Haikus Tankas i Colors ha estat com la resta de la meva modesta obra poètica, amb la intenció de fer un recull de sentiments, reflexions, vivències, que m’he atrevit a escriure en forma de poema, en aquest cas l'estil emprat son Haikus i Tankas.

En aquest estil crec que flueix més la espontaneïtat, encara que la mètrica te obliga a una servitud. He afegit “i Colors” doncs crec que ha estat un encert les il·lustracions que complementen els poemes, aquestos així com la coberta son obra de la pintora Tere Navarro.

La la cronologia de l'escriptura dels diferents poemes, les dates concretes no les sé de cert, han estat escrits a la vegada que els altres poemes. Ha sigut en el moment que he tingut la necessitat de que un sentiment, una reflexió o una vivència com dia abans no desaparegues del meu cap, i la solució ha estat apuntar-los i començar a treballar. Tres versos en el cas dels Haikus i cinc de les Tankas és poden memoritzar amb facilitat per després en més calma arrodonir amb la mètrica adequada.

Hi han diferents temes escrits segons el dia i la inspiració: d'enamorat, foscos, nostàlgics.

Passejant per Baix a Mar i contemplant el mar i l'Alfa I l'Omega han sorgit el mariners.

Els tristos han estat escrits els dies de melangia. Els ocells m'han inspirat sovint, i el silenci interior ha donat peu a la meva reflexió envers ell “Silenci”. Alguns tenen la pretensió de ser transcendents. Les flors especialment les roses m'han ajudat a fer-lis un homenatge, El quatre elements poden fer-te sentir molt a prop de la Natura de la Creació. La pluja el vent el sol, les olors, la verema, els ceps generosos, han estat motiu de reflexió.

Com veieu diferents temes amb un propòsit comú, intentar transmetre l'emoció d'aquell instant tan especial en que tot s'ha convertit en poesia.

Es clar que és millor mirar una posta de sol o observar les abelles com liben les flors, o sentir l'acaronament del vent a les galtes mirant les onades del mar. Quan fas això ho vius. O escoltar el silenci que et parla i amerar-te la cara de pluja quan plou.

Amb tota modèstia l'intent d'aquest llibre és recomanar-vos que esteu amatents a com ressona el vostre interior, quan la vostra mirada al mon pregunta i està buscant resposta.



Fifo (J-lleixà)

















No hay comentarios: