Translate

domingo, 10 de octubre de 2010

Regeneraciò - Independencia. S'ha de remoure el solatge

Capítol XV del Contracte Social. J.J.Rousseau Dels Diputats o Representants.
"Des de l’instant en que el servei públic deixa de ser el principal interès dels ciutadans i que aquets prefereixen servir amb la seva bossa abans que amb la seva persona, l’Estat es troba ja a prop de la seva ruïna. Que s’ha d’anar a la guerra?. Doncs es paguen tropes i ens quedem a casa, . Que hi ha que anar al Consell - Parlament - ? Doncs es nombren diputats i ens seguim quedant a casa. A força de peresa i de diners, s’acaba per tenir soldats per sotmetre la Pàtria i representants per vendre-la."

Que va ser abans l’ou o la gallina?. Que ha de ser abans la Independència o la Regeneració Política del nostres País?.
Sense ànim d’entrar en cap controvèrsia amb els teòrics de l’evolució, sense gallina no hi ha ou, i sense l’ou no hi ha pollet. Amb la Independència tenim garantit de que hi haurà regeneració política?. No ho tinc prou clar. Sense regeneració política la Independència a mi no em serveix.
Amb la Regeneració política podrem aconseguir més fàcilment la Independència?. Jo crec que si.
Dit això, no crec que els politics actuals siguin de l’administració que siguin, local, comarcal, nacional, ens poden conduir a la Regeneració Política i per tant a la Independència. Per exemple. politics que no s’han posat d’acord en fer una llei electoral que es pot aprovar al nostre Parlament no al de Madrid, no mereixen la meva confiança – sempre tirant pilotes fora -, Si conservessin els seus escons durant el procés de negociació de la Independència que ha de ser llarg i complicat, discussions, traspassos, negociacions, etc. serien capaços de anteposar l’interés del País al seu particular sigui de partit o de casta econòmica?.
El País necessita una nova classe política a tots els nivells, en tots, també en el locals, s’ha de remoure el solatge. Sense una nova forma de entendre l’interès General, les reformes politiques socials i culturals per regenerar el nostres País no es portaran a terme, i per tant jo crec que no assolirem la Independencia.

1 comentario:

Alex dijo...

Regeneració política jà!