Translate

miércoles, 16 de diciembre de 2009

Neix l'associaciò Torredembarradecideix.





Una part de la societat civil de Torredembarra, d’un ampli espectre ideològic i generacional, ha creat l’Associació Torredembarra Decideix, amb la finalitat de promoure una consulta popular per al proper 28 d’abril de 2010. S’ha constituït una comissió que vol col·laborar en tots els treballs i accions que calgui fer per aconseguir que aquesta consulta es faci amb la màxima participació de tots els torrencs i torrenques i amb les màximes garanties de serietat i credibilitat.
Què pensem?
Que la consulta propiciarà obrir un debat sobre la conveniència o no que Catalunya tingui un estat propi. Creiem que poder obrir aquests debats és signe de normalitat democràtica així com també ho hauria de ser la llibertat de la ciutadania per poder decidir sobre el nostre futur com a país, a poder ser consultats sobre si volem ser un Estat amb els mateixos drets i obligacions que qualsevol altre estat lliure.
De fet en algunes tertúlies entre politòlegs aquests debats són sempre presents i moltes vegades s’enfoquen des d’unes desqualificacions i des d’una agressivitat verbal impròpia del democràtic respecte a totes les opinions.
Pensem que els participants d’aquest debat no han de ser exclusivament els politòlegs sinó que és el moment de conèixer l’opinió del poble i dels membres i representants de la societat civil catalana.
Què hem fet fins ara?
• Preparar i donar a conèixer el protocol que regirà tot aquest procés.
• Comunicar a les delegacions locals dels partits polítics i a les agrupacions polítiques locals la conveniència d’organitzar actes en els quals puguin explicar les seves posicions respecte a la pregunta de la consulta.
• Redactar i preparar la moció de suport per a ser debatuda al proper ple de l’Ajuntament de Torredembarra el mes de gener de 2010.
Què volem?
Donar l’oportunitat als nostres convilatans de:
a) Debatre quina ha de ser la forma d’articular Catalunya dins d’Europa.
b) Organitzar actes per fomentar la participació amb la intervenció de reconeguts membres de la societat torrenca i catalana.
c) Exercir el dret democràtic a expressar la seva opinió en una consulta massiva que tenim previst de fer el proper 28 d’abril de 2010.
Qui som?
El membres de la Comissió Gestora de Torredembarra Decideix, per ordre alfabètic són:
• Boronat Guasch, Rosina.
• Bozzo Balbastre, Oriol.
• Lleixà Fernández, Josep.
• Mercadé Teixidó, Francesc.
• Piñol Tomàs, Rafel.
• Roldán Cano, Manel.
• Ruiz Urribarri, Maurici.
• Sacristán Prat, Toni.
Què us proposem?
En les properes setmanes es realitzarà la presentació de l’Associació i s’iniciarà la recollida d’adhesions en el teme municipal de Torredembarra.
Convidem a tota la ciutadania, entitats, partits polítics i els seus representants a donar suport i col·laborar com a volutaries i voluntaris en l’organització de la consulta així com la vostra participació en els diferents actes, xerrades, exposicions... de suport i difussió que s’aniran esdevenint fins el dia 28 d’abril de 2010 que culminarà amb la votació conjunta amb molts altres poble d’arreu del país.
Com pots contactaramb nosaltres?
Les reunions de Torredembarra Decideix són obertes a tothom i seran tots els dijous a les 8 del vespre, al bar del Casal Municipal. Carrer de la Capella, 6. Torredembarra.
S’ha creat un bloc. http://torredembarradecideix.blogspot.com des d’on es podrà llegir el manifest, demanar les adhesions, deixar-hi comentaris i opinions així com deixar les teves dades si estàs interessat en ser voluntari/col·laborador...
També s’ha creat un grup al FaceBook: Torredembarra Decidex!, que ja compta amb més de 240 seguidors, per a poder fer una màxima difussió entre la ciutadania.
Per a qualsevol consulta o aclariment podeu contactar a: torredembarradecideix@googlegroups.com o a qualsevol membre de la comissió gestora.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Amic "Fifo":

el teu amic "Tecles" et recolza en aquesta tasca important que estàs duent a terme.
Una forta abraçada des de les comarques del Vallès.