Translate

jueves, 3 de diciembre de 2009

Macro enquesta


Una macroenquesta preveu la victòria del sí a la independència
Una macroenquesta de la UOC a 2.614 persones revela que el 50,3% votarien sí en un referèndum. El sondeig es va fer immediatament després del 13-S.


Salvador Cot


Per sobre de tot, democràcia. Els ciutadans de Catalunya consideren que el seu país pot decidir el propi futur polític sense limitacions, sempre que es respectin els procediments democràtics. No només això, sinó que, per primera vegada, hi ha constància demoscòpica que la victòria del sí és perfectament possible. Ho demostra un macrosondeig encarregat per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) al qual ha tingut accés l’AVUI, que ofereix uns resultats demolidors: un espectacular 83% dels enquestats creuen que Catalunya ha de tenir dret a decidir lliurement i democràticament el seu futur polític, mentre que els que s’hi declaren en contra no arriben al 15% del total. La xifra estrella, però, és el 50,3% dels ciutadans que responen que, en el cas d’un referèndum sobre la independència de Catalunya, votarien afirmativament. Crida l’atenció, en aquest sentit, que només un 17,8% tenen decidit que, davant l’urna, prendrien la papereta del no. En aquest cas, els que es declaren abstencionistes són un 24,6% i només un 7,2% entren en l’apartat del No ho sap / No contesta.
‘Sí’ racional, ‘no’ emocional

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Josep,

He sentit que hi ha gent que diu: La gent no vol la independència, la gent el que vol és viure bé. Més polítiques socials. (Atur, dependència, Joventut... )

Però resulta que:

Amb 21.000 milons d'euros que ens roben els espanyols cada any per exemple:

- Un mileurista podia cobrar cada any un paga més de 1000€ a l'any.

- Un Jubilat podia doblar la paga actual que reb amb la S.Social espanyola.

- Els peatges serien gratuits.

- Tindriem una llei de dependència pròpia i amb diners per implementar-la.

- Tindriem les infraestructures que el país necessita i no les que ens imposen (La famosa T1 del Prat ha costat el 4% d'aquestos diners que cada any ens roben)

- És podrien implentar polítiques de joventut de veritat.

- Podia seguir amb més exemples però acabaré amb una dada prou significativa. " PER CADA 10 ANYS QUE CADA CATALÀ TREBALLA "TOTS ELS QUE VIVIM A CATALUNYA" EN TREBALLA UN DE FRANC PER PAGAR ALS ESPANYOLS"

¿ SEGUR QUE NO ETS INDEPENDENTISTA?

Josep Lleixà dijo...

Mes clar l'aigua