Translate

martes, 27 de octubre de 2009

Fa fàstic




Estem vivint en una societat podrida. Aquí no es salva ni l’apuntador. Fa fàstic.
La situació no es d’ara, el que passa es que ara es fa mes evident.
En el passat, per una banda actuacions poc clares de governs envers grans empreses espoliant-les i repartint-les entre amics, per l’altra governs privatitzant empreses estatals i col·locant als seus al cap de les mateixes.
Finançaments gens clars de quasi tots els partits. Corrupció a tots els nivells, ajuntaments, patronats, particulars propers als partits. Dirigents de partits processats per presuntes practiques delictives. Alts càrrecs de totes les administracions cobrant sous d’escàndol. Dirigents d’entitats financeres que després de haver provocat la crisi es prejubilen amb milions, si, si, de Euros de premi. Fa falta seguir?.

18 comentarios:

Markel dijo...

Benvolgut Josep, som la vergonya de l’Europa Occidental. Durant gairebé 25 anys s’han estat abocant milions d’euros de fons de cohesió per a l’Estat espanyol per apropar-nos als països mes avançats de la UE y avui continuem tan lluny d’aquets països com llavors. Som els campions de l’atur, de la corrupció,del consum de drogues, del fracàs escolar,del frau a Hisenda, etc etc. Y m’ha vingut al cap veient la foto del teu article el maltractament animal del que també malauradament som els campions sobre tot veient el que es fa a pobles com Tordesillas, Galapagos etc y, que se’n diuen festes tradicionals y populars ,el perseguir, torturar y matar un animal per pasar-ho be. Que lluny continuem d’Europa!!. Quines ganes de sortir de “ España”.

Barrufet dijo...

Amic Josep :
Des de l'estricte respecte a la presumpció d'innocència de tothom i amb el benentès que els ciutadans de peu sabem ben poca cosa a aquestes hores del vespre, no puc evitar una certa satisfacció de veure com es comença a fer dissabte a les nostres institucions i als negocis que pululen al seu voltant.
L'obertura d'aquest nou cas de presumpta corrupció urbanístico-política és un veritable terratrèmol al bell mig de la política catalana, ja que esqutixa tant a polítics en actiu del PSC com a ex polítics però ex-primers espases- de CiU.
M’ha posat malalt veure com la intervenció del Ajuntament de Sta. Coloma de Gramenet la ha fet la guardiassssiví. Estem parlant del vuitè municipi en nombre d'habitants del Principat, i del sisè de l'àrea barcelonina. Estem parlant d'un ajuntament amb un pes polític especial dins del PSC, no oblidem que el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, és regidor en aquest consistori, i el mateix alcalde, el detingut avui Bartomeu Muñoz, n'és vicepresident primer. I estem parlant d'un ajuntament que havia fet bandera en els darrers anys d'accions socials una mica populistes, com la de pagar els llibres escolars a totes les famílies.
La meva opinió és que la cultura PSOE-Montillana que ha entrat a sac a la Generalitat s’hi ha estés com un càncer i afecta molts funcionaris de totes les escales. Aquests han vist com els seus caps polítics actuen no com a professionals pagats pel contribuent sinó com a aspirants a gàngster que volen enriquir-se o afavorir els seus.
En Prenafreta( ex-secretari de Presidència de Jordi Pujol),potser ha sortit esquitxat, perquè se sap que des de fa 20 anys que va plegar de treballar al govern del Pujol, es va dedicar a fer negocis amb Rússia. És molt fàcil que el seu nom surti per haver algun tipus de tracte comercial amb alguns d’aquests russos. En Macià Alavedra( ex-conseller d’economia) no sé com el poden relacionar. Però ambdós, no són polítics i en canvi els altres si.
No es poden posar tots al mateix sac.Manuel Dorbaco ( tinent d’Alcalde d’urbanisme), Lluis Garcia ( ex-diputat socialista) i els militans i empresaris de la construcció Josep Singla i Lluís Casamitjana son els primers detinguts d’un dels possibles casos de corrupció més importants de Catalunya.

Barrufet - 2 - dijo...

Bartomeu l'alcalde de Santa Coloma de Gramenet (home de confiança de la De Madre!!) és vicepresident de la Diputació de Barcelona, si el vicepresident de la diputació està implicat, vol dir que en Corbacho i en Montilla també!! Si la De Madre era alcalde fins fa quatre dies !!
La cap de gabinet és la filla de l'exalcalde de Terrassa, que era, alhora, president de la Diputació, president ara de la Zona Franca, el qual vivia a Matadepera, mentre que el President de la Generalitat, mentre era alcalde de Cornellà, vivia a Sant Just, d'on la seva dona és regidora i pel que fa a l'alcalde de Santa Coloma, fill de l'antic alcalde franquista, aquest viu al Turó Parc, la zona més exclusiva de Barcelona. I que la seva filla va fer d'assessora d'un ministre d'indústria ara president de la Generalitat...Algú s’ha preguntat quins ingressos té la família Montilla i com els aconsegueix?
Fent una cerca per Internet, hom pot trobar que l’actual president de la Generalitat guanya 169.446 € anuals bruts, és a dir, 14.000 € mensuals. Per cert, malgrat que va dir a final del 2008 que es congelarien els sous dels alts càrrecs per donar exemple de la crisi, aquest any s’ha apujat el sou de 2.000 € respecte a l’any passat.
Una manera ben curiosa d’entendre què vol dir congelar el sou. Un sou que no inclou el xofer i totes les despeses pagades de la seva vida diàriament. Per cert, si mirem els petits gestos, m’agradaria saber quan va ser que en Montilla es va pagar un àpat.
Però la seva dona, Ana Hernàndez, tampoc no es queda curta.( Mira si té feina que encara ha d’ anar a buscar la Senyera de l’ ajuntafems a la tintoreria…des de fa tres anys! ) És la primera tinent d’alcalde de Sant Just Desvern (Baix Llobregat), responsable de l’àrea de política territorial, urbanisme, habitatge i medi ambient i també responsable de la conselleria de relacions institucionals. No he aconseguit trobar el seu sou, però en un diari accessible per Internet vaig llegir que el 2006 la secció local d’esquerra ( abans ERC )va criticar que el seu sou per una dedicació de mitja jornada era escandalós. Doncs per Montilla, es veu que no era prou i com a president del PSC-PSOE l’assigna com a diputada de la Diputació de Barcelona de l’àrea d’infraestructures, urbanisme i habitatge. Tampoc no he pogut trobar el sou com a diputada de la Diputació, però si tenim en compte que el president de la Diputació de Barcelona cobra més de 140.000 € anuals, no seria gaire escabellat concloure que el salari que cobra l’esposa del Montilla, amb les dues feines, supera amb escreix els 100.000 € anuals.

Barrufet - 3 - dijo...

Però això no és tot: en quants consells d’administració hi ha els Montilla? Abans de ser nomenat president de la Generalitat i sent ministre d’Indústria, en Montilla no va deixar de ser-ho de moltes empreses públiques o semipúbliques dependents de la Diputació i l’Ajuntament de Cornellà. En quantes encara hi continua sent?
I l’esposa del President l’Ana Herndàndez, de quantes n’és? Se sap el que cobren per ser-ho o per assistir a les reunions?
- Regidora d’Urbanisme de L’Ajuntament de Sant Just Desvern.
- 1ª Tinent d’Alcalde de L’Ajuntament de Sant Just Desvern.
- Presidenta de PROMUSA.
- Presidenta de PROECSA.
- Gerent del Consorci de la Colonia Güell.
- Consellera del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat de la Diputació de Barcelona.
- Consellera de Foment de Ciutat Vella de la Diputació de Barcelona.
- Consellera del Tunel del Cadí, Concessionaria S.A.
- Consellera de la Comissió Catalana de Trànsit i Segureta Viària.
- Consellera del Barri de la Mina.
- Delegada de L’Area d’Infraestructures, Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona.
- Consellera de La Caixa.
- Consellera del Consell Comarcal del Baix Llobregat.
- Vocal del Consorci Sanitari Integral.
- Vocal de la Fundació Caviga.
- Consellera de L’Area de Salut de L’Area Metropolitana de Barcelona
Quan diners cobra per cada càrrec?.

Barrufet - 4 - dijo...

En una democràcia normal per un polític, això hauria de ser públic, però a més en una democràcia de veritat, la parella del màxim representant polític com és el President de la Generalitat, no hauria de treballar en política. És inconcebible com no ha dimitit de tots els seus càrrecs.
Algú pot trobar si en Montilla actualment encara és membre dels diferents consells d’administració d’organismes publics o semi-publcis o privats?.
Això sería d’escandòl i hauria de ser denunciat!
Per cert, el president del PSC-PSOE també té sou o és un càrrec sense remuneració? Sense tenir cap dada oficial perquè en aquest país tot això es manté en secret o d’amagat, em jugaria un pèsol que la família Montilla deu superar els 300.000 € anuals. És a dir, estem parlant de 25.000 € bruts mensuals, un sou mitjà anual de molts catalans. Dit d’una altra manera, el que guanya la família Montilla equival al que guanyen 12 famílies catalanes!!
Però els diners no són el quid de la qüestió, perquè ja siguin 100.000 € o 300.000 € no és el més gros. Per mi és més greu com ho han aconseguit i amb quina impunitat ho segueixen fent, sense cap crítica als mitjans ni de la resta dels partits.
És escandalós que aquestes persones guanyin tants diners a costa dels contribuents i que això sigui només gràcies a la política partidista. És escandalós i indecent que quan en Montilla va ser nomenat president de la Generalitat, la seva dona va continuar com a primera tinent d’alcalde de Sant Just Desvern (Baix Llobregat), responsable de l’àrea de política territorial, urbanisme, habitatge i medi ambient i també responsable de la conselleria de relacions institucionals. Què vol dir això de responsable de la conselleria de relacions institucionals? Que quan en Montilla va a Sant Just Desvern ella s’encarrega de donar-li la benvinguda? No s’han fet una mansió, d’almenys 500 metres quadrats, pel que vaig poder veure fa un any quan se l’estava fent, a Sant Just?

Josep Lleixà dijo...

Si, si, Barrufet, però la mateixa llergada de greugues del teu escrit es pot aplicar presuntament a gent vincul.lada amb Convergencia i Uniò. Perquè no tira de la manta el President Pujol tal com va dir a TV3? Josep

Barrufet - 5 i últim - dijo...

Cobra la seva dona per donar-li la benvinguda a casa seva?
És escandalós, indecent i immoral que en Montilla, com a president del PSC-PSOE i sent president de la Generalitat, nomenés la seva dona com a responsable a la Diputació de Barcelona de l’àrea d’infraestructures, urbanisme i habitatge.
No us heu preguntat mai per què la família Montilla té tantes ganes de controlar tot el que es refereix a la construcció?
M’ha arribat de bones fons que la Generalitat es dedica a comprar terrenys o construccions mig parades, sobretot al Baix Llobregat, amb l’excusa de fer pisos de protecció oficial.
Més pisos ara que en sobren a centenars de milers?
Cap periodista ni cap partit no es fa preguntes com les que es fa un ciutadà Barrufet, com jo ?
A la política catalana, i més a l’espanyola, riu-te’n, de les manifasseries del Millet.
Ja m’agradaria veure qui paga la factura d’Internet,de la llum o del rebut de l´aigua, també caldría saber qui paga altres despeses, com neteja, manteniments, jardinería… de la casa dels Montilla.
Potser ens trobaríem que ni les paga ell de la seva butxaca.
Ja se sap, que qui l’hi té el gust agafat, no se’n pot estar.

Josep :Cal regenerar la política catalana, però no amb petits gestos, sinó dinamitant-la.
És hora ja de desemmascarar-los. En un règim democràtic tots a la trena.
Només afegir que tenim una feina molt feixuga per endavant.
Caldrà tapar-se el nas i posar-se guants de neoprè però no s’ha de tindre cap pietat amb els que no tenen escrúpols. Gens ni mica.

La regeneració política no ha de ser només pels diputats i els alts càrrecs públics sinó per tothom que cobri un sou que paguem entre tots. I molt d´ull.
Al carreterisme li tenen ganes. Masses i podria ser que el ventilador arribi en forma de Salsa Rosa.
Quin país!
Una forta abraçada. S - Barrufet!

Barrufet dijo...

Hola Josep.
Tot i ser el meu referent polític i sempre havia tingut a Jordi Pujol com a referència de tipus de polític a respectar però des que va deixar el càrrec de president ha fet ja varies declaracions que m’han decepcionat.
Mira , jo soc el primer interessat que això passi, que s’exclogui de tots els partits els corruptes i els lladregots .
Entre tots aquests tipus sense escrúpols es carregaran un sistema per el que els nostres pares i avis varen lluitar, varen estar empresonats i alguns fins i tot hi varen deixar la pell.
Fem-los fora de la vida pública siguem del partit que siguem.
La veritat, trobo a faltar aquell Pujol que després de dir “s’ha de ser molt gitano” tenia el valor de sortir a disculpar-se per haver fet servir una frase feta, cosa que feien molt pocs en aquell moment.
És hora d’afrontar amb valentia aquest tema i aquest problema.
I cal unitat per combatre-ho. Serem capaços?

Anónimo dijo...

CORRUPCIÓ URBANÍSTICA...
aqui? ON???
La gent no té collons de sortir a manifestar-se massivament amb pancartes on es rebutgi el comportament execrable de la classe política?
Per desgràcia estem envoltats de porqueria...

És hora d'actuar dijo...

Fa poc, un amic em deia que a les "altes esferes" Reagrupament feia més por per demanar una radical Regeneració de la Política que no pas pel fet de demanar la independència. Ara, més que mai, es demostra que cal una alternativa valenta, que propugni les lleis necessàries per controlar tot aquest desori i acabar amb tanta corrupció. Jo ja m'he decidit: donaré el meu vot i m'associaré a Reagrupament. A què espereu? Si volem, podem.

Josep Lleixà dijo...

Amic Barrufet, ets un "polvorilla" i t'encens amb raò. No obstant no podem fer juicis de valor sense un fonament. Hem de parlar de fets contrastats sino estem fem demagogia i això no ens farà creibles.
Si dediques la meitat del teu temps del anàlisi que has fet d'una determinada familia a altres d'altres partits, poder sortirán a la llum fets o be obglidats o silenciats. Entens? Josep

Anónimo dijo...

Serà que no hi ha gent interessada en mirar a fons a ERC.No fotis! Les mans netes Esquerra???? I com es que els bancs els hi varen perdonar com dos milions d´euros quan va pujar el tripartit? TOTS els partits catalans estan podrits. Han enganxat a PSC i CiU perque eren més grans i estaven més exposats, però no dubto que si es mirés a fons Esquerra, ICV, el PPC o Ciudadanos caurien. Ara per ara no hi ha ni un sol partit al Parlament que pugui explicar clarament com es finança. ...
Per cert, el Carretero no està imputat per un cas de corrupciò a Puigcerdà ?

És per això que a les properes eleccions no votaré .

Josep Lleixà dijo...

Una zona comercial polèmica
La clau de volta del litigi és la suposada irregularitat comesa per l'ajuntament a l'hora de dibuixar i redibuixar el pla que afecta una zona de Puigcerdà coneguda com la Closa de l'àngel. El consistori, comandat per Carretero va acceptar 720.000 euros de la societat Gedip i de Supeco Maxor a canvi de reordenar un sector del municipi per poder construir-hi i ampliar superfícies comercials. L'Audiència nega que hi hagi suborn perquè els diners van quedar-se a les arques municipals i van servir per finançar el projecte pactat: un sistema d'ascensors per salvar el desnivell entre l'estació de trens i el centre del municipi. Tampoc hi ha desobediència perquè, per molts pleits que hi hagués pel mig, l'Ajuntament en cap cas va desobeir una ordre directa i ferma de l'autoritat judicial.
Ara bé, el tribunal si veu indicis de prevaricació per la manera com es van dur a terme algunes de les modificacions del Pla General. La resolució de l'Audiència és molt il·lustrativa quan posa de manifest que alguns dels mètodes emprats "són barroers" i que es "va provar de vestir de legalitat una decisió capriciosa".

Com veus amic, de corrupciò res de res, si vas a Puigcerdà podrás aprofitar l'acensor.
En l'escrit que exposo el meu desontent envers la situació no anomeno a cap partit, aixó vol dir que no sen salva cap. D'una manera o l'altra o partits o alts carrecs están pringats o sote sospita. Josep

Anónimo dijo...

La gent estem esperant impacients, que el Jutge Garzon vingui al nostre ajuntament. Sort del Garzon, que si esperem que actuin els estaments anticorrupció de Catalunya, estem arreglats. Mira que si fòssim independents... tot això quedaria tapat. Encara espero que es resolgui lo del 3%.

Anónimo dijo...

FOC NOU PER CATALUNYA - REAGRUPAMENT

Anónimo dijo...

Hem de fer alguna cosa, perquè si hi deixem de creure, en la política, vindran aquells que ens diuen que no ens preocupem, que ells ja se n'encarreguen. L'hem de fer tots.
Sona difícil, oi? Però només està en les nostres mans.

Anónimo dijo...

Diuen els polítics que volen que les persones, la gent, el poble, vagi a votar... a votar què o a qui??? si cada dia surten més i més casos de corrupció de polítics!!!
Però la sensació que aquí, resulta que està ple de merda i que ens la tenen que venir a treure els de Madrid, aquells als que volíem donar lliçons de ja no se sap qué, és molt gran. Malgrat que es digui que no tots són iguals, i segur que tenen raó, però l'únic que s'ha demostrat fins avui, és que Catalunya és incapaç de rentar-se la merda sola.
He començat ha escoltar diversos polítics catalans preocupats pel problema d’imatge de la política en general que es deriva de l’operació anti corrupció a diversos ajuntaments catalans i contra importants dirigents socialistes i convergents.
Què no s’equivoquin, aquest no es un problema d’imatge, ni de comunicació; aquest és un problema de model de l’administració pública, que amb els anys ha anat implantant un sistema més basat en la drogodependència entre empreses i administració i, entre administració i empreses, que no pas en el lògic finançament mitjançant els impostos.
I és aquest model pervers el que possibilita que sempre hi hagi aprofitats que veient les escletxes del sistema en treuen un rendiment, personal o col•lectiu. El mateix passa amb els partits polítics que aprofiten la poca claredat dels sistemes de finançament per aconseguir diners allà on poden i allà on els deixen i, massa sovint, un sistema i altra es troben, però després tot acaba essent un problema d’imatge, de comunicació i de percepció dels ciutadans. Potser seria hora que ho arreglessin
Quan ja no hi hagi lloc
per als lladres a les presons,
els hauran de deixar tots
en llibertat
i hauran de tancar
les bones persones
dins els centres penitenciaris
perquè puguin viure
més tranquil•lament...

Quin país!

PIO,PIO... dijo...

Pollastre a l'oasi català
Circula per internet una recepta de chef desconegut que està causant molta sensació i que omplirà planes i més planes de diaris. Porta per nom “Pollastre a l'Ajuntament” i diuen que es va començar a servir a Andalusia, concretament a la zona de Marbella on, era conegut com a “Pollastre a la Pantoja”. Des d'allà es va estendre pel País Valencià, per la Comunidad de Madrid i, finalment, ha arribat a Catalunya, on podria anomenar-se “Pollastre a l'oasi català”.
Aquí teniu la recepta original:
Ingredients:
- Un pollastre
- Un despatx
- Diversos xoriços
Preparació:
- S'agafa el pollastre i se li posa una corbata.
- Es col•loca en el millor despatx oficial
- Se l'envolta de xoriços frescos
- Es deixa macerar tranquil•lament durant un temps
I ell solet es va fent riquíssim, riquíssim, riquíssim