Translate

domingo, 11 de enero de 2009

ATUREM LA GUERRA: PAU A PALESTINA

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Desprès de llegir la carta en aquest blog d’en Joshef donaré la meva opinió. Fa mes de 60 anys es va perpetrar un pla que ha portat unes conseqüències terribles al poble palestí i als arabs en general per part de l’ONU al crear l’ estat d’Israel en un territori àrab ocupat pels anglesos basant-se en les sagrades escriptures, la terra on vivia el poble jueu etc, i consternats pel que havien sofert els jueus a la Segona Guerra Mundial. Del territori es va entregar una part a fundar Israel i un altre per que els palestins, poguessin crear el seu estat i la realitat es que al final els sionistes s’ho volen quedar tot. Del territori inicial que varen donar als palestins només queda Gaza i Cisjordania. Israel ha convertit Gaza en un gran camp de concentració on hi han tancats un milió i mig de palestins en 300 Km2, i Cisjordania esta farcit d’assentaments jueus com un formatge de gruyère, on tot el que val una mica la pena s’ho queden els colons migrats.
Durant mes de 60 anys i amb l’ajuda dels EE.UU s’ha massacrat al poble palesti, poble originari d’aquesta terra, i als països àrabs que l’envolten, humiliant-los contínuament, degut a aquesta superioritat militar. La major part de la gent que viu a Israel han vingut d’altres països, EEUU, U.E., antiga URSS, Argentina, Etc. i als originaris del territori, els palestins se’ls expulsa de la seva terra. Quina nació suportaria això? L’estat d’Israel s’ha passat pel forro les resolucions de les Nacions Unides amb l’ajuda nord-americana- el lobby jueu es molt poderós als EEUU- que te dret a veto en el Consell de Seguretat, i apliquen el que es coneix com la “doble vara de medir” en diversos conflictes els nord-americans han utilitzat les decisions de l’ONU per intervindre, excepte las que afecten a Israel. Diuen que els palestins tiren míssils, si , ja ho veiem quina mena de míssils tiren i també veiem els que llença l’exèrcit israelià i les conseqüències. No m’estranya que els nens orfes, que avui veuen desesperats mori als seus pares i germans demà es posin un cinturó d’explosius i el facin explotar dins un bus o qualsevol altre lloc? Qui sembra mort i odi només pot recollir el mateix.
Nomes el compliment de les resolucions de L’ONU, la retirada dels territoris ocupats per part d’Israel podria portar una esperança de pau duradera, sino dins de 60 anys continuarà tot igual o pitjor.

Anónimo dijo...

Ahir jOSEP, TV3 estrenava un programa dedicat al públic adolescent. Aguanto cinc minuts. Quin fracàs. El primer que es discuteix és la mida del penis i les sensacions que la regla ocasiona a les noies.
Entre rialles i bon rotllo del presentador, en Roger de Gràcia, cap els nanos. Vergonya aliena. Aquest és el servei que ha de donar una televisió pública? Aquesta és la mediocritat que ha d’oferir la televisió catalana?
No demano programes amb moralina incrustada, ni molt menys, però sí una altra proposta televisiva. Enyoro programes d’entreteniment de l’estil “Persones humanes”, “Un tomb per la vida”, “Afers Exteriors” i tants d’altres….en aquest sentit també anem de mal en pitjor!

Anónimo dijo...

Una reflexió :
Em meravella la gran sensibilitat que els nacionalistes socialistes i peperos han mostrat per les paraules de la diputada del PP Montserrat Nebrera quan s'ha referit a la ministra Magdalena Álvarez. No tinc ganes de comentar les paraules de la Nebrera, però no em puc estar de pensar en la pell tan fina que socialistes i peperos han mostrat quan es feia alguna referència a la parla andalusa. Com a català no puc deixar de banda les múltiples vegades que ni uns ni altres han mostrat la mateixa sensibilitat referida a Catalunya. No us penseu que em sorprenc, eh, de cap manera. Però, malgrat no sorprendre'm, no vull estar-me de deixar constància de la diferència amb la qual els espanyols reaccionen quan algú ridiculitza o menysprea tot allò que tingui a veure amb Catalunya, del que tingui a veure amb qualsevol altre lloc. S'han dit coses gruixudíssimes, xenòfobes, contra Catalunya i els catalans per part de polítcs espanyols, tant del PP com del PSOE, i mai no he sentit cap veu espanyola clamant contra aquest fet.
Això de la Nebrera fa riure en comparació amb el que nosaltres ens hem hagut de sentir.
Però com ja he dit, no em sorprèn. Només en vull deixar constància.
Camell