Translate

martes, 4 de diciembre de 2018

Bona noticia - Institut Ramón Llull









Institut Ramón Llull

Resolució de la convocatòria per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència no competitiva, per a la mobilitat d’escriptors de literatura catalana o aranesa fora del domini lingüístic d’ambdues llengües per a l'any 2018.


L0123 U10 N-ESC 580/18- 1

Beneficiari: Josep Lleixà Fernandez. Dates: del 19 al 23 de maig de 2018

Activitat: participació del poeta Josep Lleixà Fernández al XV Encuentro Universal de Escritores “Flor ez junto al mar” a Colòmbia, el mes de maig i al 22 Encuentro Internacional de Poetas de la ciutat de Zamora a Mèxic, el mes de juny de 2018.

INSTITUT RAMON LLULL  barcelona 08008/ diagonal 373 / tel. (+34) 934 67 80 00 / fax (+34) 934 67 80 06 / irl@llull.cat / www.llull.cat



La senyora Isidra de la Vega Lafaurie, directora-fundadora de la Corporación Casa de la Cultura “Ventana màgica”, de Puerto Colombia (Atlántico, Colòmbia), convida el poeta Josep Lleixà Fernández a recitar e ls seus poemes en diversos actes del XV Encuentro Universal de Escritores “Florez junto al mar”. Aquesta trobada d’escriptors es fa en homenatge al poeta colombià Julio Florez i va tenir lloc a Puerto Colombia durant els dies 19 al 23 de maig de 2018, en diversos escenaris de la ciutat. Els actes programats eren recitals poètics, presentacions de llibres, conferències, exposicions, mostres de dansa i concerts, i han comptat amb la participació de nombrosos autors de diversos països, sobretot d’Amèrica Llatina. També s’han fet lectures en diverses ciutats importants de la regió: Barranquilla, Cartagena de Indias i Aracataca. D’una altra banda, el senyor Roberto Resendiz Carmona, director del 22 Encuentro Internacional de Poetas de la ciutat de Zamora (Michoacán, Mèxic), convida el poeta Josep Lleixà Fernández a fer diverses lect ures poètiques, a diferents espais culturals de la ciutat. Aquesta trobada de poetes està organitzada per l’associació Cultura, Arte y Tradición, i se celebrà entre els dies 7 al 10 de juny de 2018. La seu del Encuentro va ser el Centro Regional de las Artes de Michoacán, a la ciutat de Zamora, però també es van fer diversos actes en altres municipis propers.

En data 23 d’agost de 2018, el senyor Josep Lleixà Fernández presenta a l'Institut Ramon Llull una sol·licitud de subvenció per tal de fer possible el desplaçament a Colòmbia i a Mèxic, amb la finalita de participar en aquests esdeveniments.

El senyor Josep Lleixà Fernández, escriptor en llen gua catalana i castellana, ha publicat diversos poemaris, entre els quals destaquen Haikus, tankas i colors (2013), Poemes d’hivern (2015), Poemes Fifofilosofoeròtics (2016) i Quatre estacions (2018). Ha participat en diversos festivals internacionals de poesia, entre els quals el Festival Internacional de Poesía de La Habana (Cuba) els anys 2014 i 2016 i el Festival Internacional de Poesia José Maria Heredia de 2017, a Toluca (Mèxic).

El sol·licitant compleix amb els requisits establerts a les bases que regeixen la convocatòria.





No hay comentarios: