Translate

domingo, 31 de julio de 2016

El Folletr Paco la poesia i el poetes




El Follet Paco un esser que existeix pero que no tothom pot veure, ens un amic entranyable que de tanta en furga en el meu interior amb preguntes que em fan pensar i afinar molt les respostes
   L'última;  Fifo tu que escrius perquè no em parles de la poesia i dels poetes? estic encuriosit.
   Paco, primer de tot jo no soc el mes  indicat ja que no soc poeta. La poetessa don jo visc que es creu la reencarnació de Calíope , creu que no mereixo aquest títol i te raó. ., Aquest preuat guardó la concedit a quatre persones del poble , i clar ella també està entre els escollits que porten corona de llorer.
   Sempre m'he definit com un intelectual (faig servir el cap) amb un bagatge cultural bastant limitat.
   El Paco pregunta - així el que escrius i publiques no -es poesia.?
   Paco això on han de dir el amics lectors, segons la Calíope no,
   Però  he de dir que jo sense cap petulancia, intento compartir els meus sentiments, emocions .               vivències i il·lusions amb qui em vol llegir, perquè crec que algún lector es pot sentir identificat amb els meus humils escrits i fer-lo reviure moments de l seva vida que potser tenia en un racó del seu cor i no s'atrevia a recordar-los. Ho entens Follet? 
    Referent al poetes (tinguin títol o no jajaja)j son i som humans, es ha dir en lo personal un reflex de la societat  on vivim..
   En hi ha de molt egocèntrics, altres normals, uns que fan poesia solidaria , altres que aprofiten actes de solidaritat per cobrar, geloses i gelosos , amigues i amics. Uns que habiten i medren al voltant dels que els  i pot oferir algun recital pagat i participar en un concurs algunes vegades amanyat, En fi busca i remena que trovarás de tot 
    I  jo pregunto, qui és l'agosarat que s'atreveix a dir aquest poema es bo i aquest poeta no?.
    Crec  que tot rau en  que agradi o no al lector ,
    A mi per exemple m'agraden més els poemes eròtics que els irreverents, millor no ferir la susceptibilitat de ningú jo fen un poema sobre la vulva al faig pensant en totes les dones  amb respecte, i més quan no en soc un expert.
 .   A quedat una mica clar Follet? ni creus que alguna vegada em poses en situacions delicades?.
                          Fifo - Josep Lleixà 31-7-2016   (sota els efectes de la calor, perdoneu).

1 comentario:

Bep d'Utxí dijo...

Ostres Josep. Molt bona tarda amic.

Precissament el que comentàvem l'altre dia oi?. Qui es creu investit o amb la potestat d'autodenominar-se poeta?. Aisssssss... prepotents i sobrats.
La poesia no la fa el poeta/ssa, és la poesia qui et crida per bastir-la a ella.