Translate

jueves, 24 de marzo de 2016

Setmana Santa 2016 (Crist de la Tere Navarro).






Era ja cap a migdia quan tapat el sol, les tenebres s'estengueren sobre tota la terra fins les tres de la tarda i el vel del temple s'esgarrà   pel mig. Jesús fent un gran clam digué “Pare a les vostres mans encomano el meu esperit” i havent dit això va expirar.
El vel del temple s'esgarrà, però la vena del cor i dels ulls dels homes, passats el segles segueix sense deixar passar un punt de claror i adonar-se que Crist va morir per donar-nos Vida.
Què ha de succeí perquè l’home es torni Home? Quin exemple necessitem per aprendre la lliçó?
Dia rere dia la figura de Crist es fa present, compartint humiliacions, injustícies, fam,  morts d'aquesta part de la humanitat que ho pateix i que no acabem de reconèixer com a germans.
Quants Calvaris, quantes creus s'hauran d'aixecar? Quants innocents han de patir i morir perquè la vena del cor i dels ulls de la humanitat s'esguinzi  per poder gaudir de la llum de la Veritat?.
Jo sóc el camí. La veritat i la Vida”- va dir.
El camí que està fent la humanitat no és pas el que va transitar Jesús i el que ens convida a fer. La veritat, cada dia, l’adulteren a conveniència, la vida la maten tant en el sentit espiritual com material.
Com diu la cançó del Serrat “Pare digueu-me què li han fet al riu que ja no canta”.
A jesús no li fem companyia a prop de la seva creu ni el vetllem. Ni tan sols això, ans li demanem proves de que és fill de Deu. Com va fer Tomàs.

D'entre la multitud va sortir una veu: Dóna'ns una prova que ets Fill de Déu i jo et seguiré
Tu em seguiries sempre si el teu cor et portés a mi però el teu cor està empresonat en un pit tancat, per això em demanes una prova que donarà satisfacció als teus sentits, però que el teu cap rebutjarà, i, estant tu dividit entre el cap i els teus sentits, no tindràs més remei que venir a mi pel teu cor. Qui pugui entendre que entengui
Jo no entenc, va dir l'home .
Com et dius?
Tomàs
Vine aquí Tomás. Vine amb mi fins la vora de l'aigua, vine a veure com faig uns ocells amb aquest fang que agafo a mans plenes, mira és molt fàcil, mollejo el cos i les ales, dono forma al cap i al pic, enganxo aquestes pedretes que són els ulls, ajusto les llargues plomes de la cua, també les potes i els dits i, havent-ho fet, en faig onze més, aquí els tens, un, dos, tres, quatre , cinc, sis, set, vuit, nou, deu, onze, dotze ocellets de fang, imagina fins puguis, si vols donar-lis noms. Aquest és Simó, aquest és Tiago, aquest és Andrés, aquest és Joan, i aquest si no t'importa, es dirà Tomàs. Quant als altres esperarem que apareguin els noms, que els noms moltes vegades es retarden en el camí, arriben més tard, i mira ara el que faig, llanço aquesta xarxa per sobre perquè els ocells no puguin fugir.
Vols dir amb això que si aquesta xarxa fos aixecada els ocells fugirien?, va preguntar incrèdul Tomàs,
I aquesta és la prova amb la que volies convèncer-me?
 i no
Com... sí i no?
La millor prova i, aquesta no depèn de mi, seria que no aixequessis tu la xarxa i creguessis, que els ocells fugirien al aixecar-la. Són de fang no poden fugir.També Adam, el nostre primer pare, era de fang i tu descendeixes d'ell. A Adam li va donar vida Déu, no dubtis, Tomás, i aixeca la xarxa, jo sóc el fill de Déu. Així ho vas voler i així ho tindràs, aquests ocells no volaran.
Amb un moviment ràpid Tomás va aixecar la xarxa, i els ocells lliures van alçar el vol, van donar entre refilets dues voltes sobre la multitud meravellada i van desaparèixer en l'espai.
Va dir Jesús : Mira Tomàs, el teu ocell s'ha anat-
I Tomàs va respondre- No Senyor , està aquí agenollat ​​als teus peus, sóc jo.

Josep Lleixà Setmana Santa 2016







No hay comentarios: