Translate

miércoles, 19 de mayo de 2010

L'últim que apagui la llum

Desprès de l’’ultima crisi financera que encara estem patin.,semblava que s’intentaria refundar el capitalisme amb mides i controls, per evitar que les grans corporacions d’especuladors mundials, que fan i desfan –com la sardana – sense que els governs mundials tinguin cap poder sobre d’ells i se’ls pugues controlar.
Jo he estat així d’ingenu . Pensava que havia arribat l’hora que el capitalisme o sigui els seus recursos, això sí controlats, es posarien al servei dels governs, del poble de la democràcia i mira per on que estan fen tot el contrari, continuant especulant i fen ballar com a marionetes a tots , dic a tots, els governs europeus, siguin conservadors, liberals, socialistes etc.
I qui li posarà el cascavell al gat saben que les mides que prengui seran o diran que seran antidemocràtiques, Això no ho arregla ningú. Estan cridant i demanant en veu alta l’aparició d’un nou “Savador” evidentment gens democràtic i quan hagi aparegut tornarem a rebre els de sempre.
Jo m’imagino com una gallina, tancat a una gàbia estreta amb l’única llibertat i obligació de menjar per posar molts d’ous rosos, perquè el meu amo el granger el capitalista, els pugui anant venent al preu que li roti. Ah i quan baixo la producció per estimular-me em posen música nit i dia, dia i nit per recuperar. O el que es el mateix, Belen Esteban, Futbol, Estatut, Constitucional, Independencia, cas Millet, cas Gurte etc i amb aquest entreteniments ens mengen el “tarro”. Però això si, podem protestar, ningú ens escolta ni ens fa cas, però podem protestar pensant que els problemes els podem reconduir
Aquí votaré?. Voti al que voti surti el que surti, mentres hi hagin quest taurons que dominen l’economia i de retruc la política ja seu faran. Si voto algun cop serà quan em proposin fer-ho per canviar el sistema no el govern. Prou. Josep

8 comentarios:

Anónimo dijo...

Es vergonyos, saps quin tipus de retenciò sobre els beneficis tenen les SICAPS? Crec que no m'equicovo l'u per cent. I aquestes Societats son unes cistells que hi cap tot. evidenment es el refugi de les grans fortunes. Que et retenen a tu de la nóomina, SS. IVA al consumir. etc? ¡Mori el capital! clar el que és tant vergonyant. Marx

Anónimo dijo...

Digem siboc,

Però per fi els que creiem en la indepedència tenim un lider coherent i que no ens amaga res.

"Una actriu porno dóna suport a la independència" María Lapiedra votarà en la consulta sobiranista que se celebrarà a Mollerussa

Salva dijo...

Una preguntaaa :
Com que per aquest "Vaixell" de Can Josep, hi passa gent que sap tantes i tantes coses, jo voldria fer una pregunta per veure si algú me la pot respondreee.
Tampoc és necessari que us hi mateu, eeeh!, un servidor pot viure perfectament sense la resposta, només faltaria, però la curiositat és la curiositat i jo la llanço al vent, més que res perquè els dubtes i jo mai no hem tingut una convivència massa pacífica.
De tota manera, si ningú té la resposta, no us hi amoïneu, jo llanço no al vent sinó al mar el dubte i assumpte arregat, ja se'l menjaran els tauroooons, apaaaaaaaa!!!
No tingueu por, que serà una cosa breu, brevíssima, ja ho veureuuu. Engegooo: ¿Algú em pot explicar per què cordons el Senyor president del Govern de les Espanyes i la seva portantveu (aquella paia tan esprimatxada tota vestida de rosa, sabeu qui vull diiir?, sí home, aquella que sembla una sardina guarnida perquè la vagin a enterrar el Dijous Graaas...), deia que si sabeu per què romanços aquesta parella de fet tenen tanta i tanta por al fet que la gent parli, opini, digui, s'expressi, comuniqui, faci palesa la seva voluntat de seeeeeeer??? De ser d'aquí o de ser d'allà o de no ser d'enlloc, de voler viure enganxada a la pell de brau o enganxada al cel blau o sense estar enganxada a cap indret concret i tangible perquè totes les coles arriba un moment que caduqueeeen!!! D'on els ve, a aquell parell, la poooooooooooooooooor???
Jo tenia entès que la democràcia, que ve de "demos"="poble", i "cratos"="poder" (observi's, de passada, la meva brevetat en el discurs) consisteix, ni més ni menys, en escoltar el que el poble vol, pensa, aspira, necessita, opinaaa... I ara resulta que NO, que al poble no se li poden fer determinades preguntes perquè Déu-nos-en-guard de les resposteeeeeeeeeeeeees!!!
¿Voleu dir que això no s'assembla més a allò que s'anomena dictadura, que ve de "dicta"="tu copia i calla!" i "dura"="paciència,Josep i nois, que em moriré quan voldré, mentrestant aneu fent mitja que la cosa va per llaaaaarg"???
Una abraçada.

Anónimo dijo...

Igualico que lo que pasa en el Ayuntamiento de Torredembarra.
La misma pregunta sirve. El "demos" a la mierda y el "cratos" por mis huevos es así.
Pasen, pasen i vean.

Josep Lleixà dijo...

Amic Salva: Segur que vaig errat, però la meva explicaciò és que els politics d'alta volada no decideixen res, ho fan per ells les gran corporacions financeres i els i fan creure que és al reves. A les coses de poca volada i molta importancia com als Ajuntaments tampoc decideixen perquè hi han masa interessos creats, i al final preval l'interes particular quan ho hauria de fer el general. Ja no em deixo aixecar la camisa. Josep

Anónimo dijo...

Gent desanimada com vosaltres, amb poques ganes de res, sense iniciativa propia i només mirant des de la barrera a veure qui s'equivoca, tampoc s'aconsegueix res ni al poble ni al país.
Per què no intenteu canviar-ho amb les vostres aportacions positives?
Per qué no us poseu a treballar per una causa la que sigui i intenteu arrima l'ombro i aconseguir que es modifiqui el que no veieu clar o no us agrada o creieu que s'ha de millorar?
Ja n'hi ha prou de llàgrimes, i ais i uis!!!!
Tots a una o cap a casa.....

Anónimo dijo...

Tens raó home, l'actual classe política si que te iniciativa pròpia, tal com queda demostrat al Palau, a Pretoria, a cal Gurtel......

Per cert aquestes "inciatives pròpies" han esta evidenciades per la policia o el jutjat. Mai denunciades per companys de partit o de coalició. Resulta que els companys de partit o de coalició sempre s'enteren per la premsa.

Et sembla prou positiva la intervenció o vols que arrimi l'hombro per justificar tot aixó. Es evident que cal millorar, pero tu veus l'actual classe política fent-se l'harakiri i canviant el sistema electoral. L'aportació és prou positiva ????

Anónimo dijo...

L'actual clase politica no ens ha de servir de mòdel, però hem d'intentar canviar-ho, comensan per on puguem influir perquè ho tenim més a prop. Ex.l'Ajuntament.
S'ha de treballar i molt si es vol aconseguir alguna cosa positiva, però tots junts.