Translate

jueves, 1 de marzo de 2018

EL DE DOS ESQUENES (El de dos espaldas) del llibre "Elegir ser mortal" de Osvaldo Raúl Burgos




EL DE DOS ESQUENES 
(El de dos espaldas) del llibre "Elegir ser mortal" de Osvaldo Raúl Burgos 

Expliquen que l'Inici va entrar al cos sense límits de l'Aurora, respirant en la seva boca els noms que un cop serien sagrats, i que per un temps imprevisible -segons, anys, potser mil·lennis- van ser Un. El de dues esquenes, la primera forma indeslligable del Jo plural. Avançant sense temors en Ella, Ell va arribar per fi a les fonts del plaer, a la vibració inextingible, a l'harmonia fins allà desconeguda del gaudi. Llavors, emparada en la infinita pau de la seva despulla, l'Aurora va concebre la Llum. I el món va ser.
Expliquen els que així expliquen, que només alguns déus -els més vells, els ancestrals- van veure aquest primer dia. I que meravellats pel blanc inaudit d'aquesta indescriptible claredat, van ordenar als seus fills i als fills dels seus fills repetir, actuar, recompondre indefinidament aquella escena.
Des de llavors, és a dir, des sempre- el cos de la dona és un temple. I cada vegada que elles entren a la mar amb els seus vestits blancs, el ritu del Jo plural recomença. A la infinita pau de la seva panteix sense límits, les aigües sacralitzen els noms impronunciables del desig.
I encara que únicament els més vells dels déus -i potser els seus fills iniciats- siguin capaços de veure-ho; a la promesa de llum que cadascuna d'elles actua, el món està sempre per fer-se, la vida no pot més que començar.

Osvaldo Raúl Burgos






No hay comentarios: