Translate

viernes, 7 de septiembre de 2012

Presntacio de la Assemblea Nacional Catalana a Torredembarra


Avui a les 8 de la tarde La Assemblea Nacional Catalana a Torredembarra ha fet la seva presentació. Èxit de públic can Maiam ple. Els oradors que parlaven en nom de l'ANC o del seu projecte brillants

El Jordi Salvat ha fet de mestre de cerimònies donant pas als intervinents. Comentaris apropiats a la presentació de cada un d'ells.

El Rafel Pinyol jugava a casa, es un bon orador i gran patriota i a encarrilat l'acte d'una forma que no hi podia haver-hi equívocs, L'objectiu de l'Assemblea és la Independència, La Marxa que farem sobre Barcelona amb el crit “'Catalunya nou Estat d'Europa” només vol dir una cosa INDEPENDENCIA.

A continuat el Fermí Fernàndez – segons el seu cognom som cosins -. A fet una lliçó magistral amanida amb uns tocs d'ironia del naixement i desenvolupament de la idea de Catalunya. Com els francs van deixar una franja de terra entre ells i el serra-ins que van anomenar “La Marca Hispánica” on va néixer el primer comptat català. Una exposició històrica que no sabria ni podria resumir, però el que ens a volgut transmetre, és que no tenim que demanar ser Catalans , és que ho som i des de fa cents d'anys. Ens a parlat de Vifred el Pilós – segons ell una llegenda diu que tenia tant de pel que fins aquella part del homes que n'està mancada, en tenia uns manyocs que sempre li feien mal olor. Llegendes – De Berenguer IV de la Petronela, del compromís de Casp de Jaume I , dels Trastamara , dels Borbons en fi tota la cronologia resumida dels personatges i els fets que ens han portat a la situació actual. Fermí, Gracies. Catalunya no es un invent de quatre il·luminats, Catalunya es un fet i un sentiment que sens ha amagat i s'ha pervertit.. Com deia El Raimon “Jo vinc d'un silenci.....” Ara el tornem a recuperar, com? Amb La INDEPENDENCIA, qued clar?.

La Irene Martin era la representant del secretariat de l'ANC, i d'una forma amena, amb moments d'apassionament controlat, ha explicat la necessitat que havia de la seva creació per part independentistes , a fi de formar-la amb l'ajut de tothom i a títol personal. L'assemblea no vol tindre cap vincul amb cap partit, ni es presentarà a cap elecció, i es dissoldrà un cop assolit l'objectiu que és la INDEPEDENCIA .

A explicat les diferents etapes que han recorregut i els objectius que hem de compartir entre tots.

Hi ha un full de ruta per anar assolin fites, i hem d'estar preparats per si els fets es precipiten i ens tenim que fer càrrec de la nova situació. INDEPENDENCIA

A dit una frase que m'ha il·lusionat: a dit abans dèiem que els nostres nets o veurien, ara els termes s'han capgirat, ara segur que els avis donam la ma als nets i la podran gaudir.:la INDEPENDENCIA.

En altre moment a parlat sobre el convenciment personal de cadascú per assolir les tasques que puguem fer segons la seva situació i/o entorn. També a parlat de la por. Europa no permetria. Alemanya menys una intervenció dels que van guanyar la guerra de perejil -Julivert- perquè els tancs els han comprat a lísing a Alemanya i encara no els han pagat. La Merkel no permetrà que pintxin les rodes dels seus tancs jajajajajajaja Fora la por..

Podria dir mes coses del que han exposat el Fermi i de la Irene, però tenim a mà poder fer consultes a les Webs de L'ANC tant Nacional com a les Territorials i les Locals.

Propera fita 11-9-2012. Dia màgic no us deixeu entabanar ni concerts -A tots cas que ho faci la Lira Ampostina – ni pactes fiscals que encara estem patín no com diria un bon amic ni Falornies de Capsigrany. INDEPENDENCIA.

He repetit i repetiré tantes vegades com faci falta aquesta paraula que em posa els pels de punta - i que consti que no em semblo a Vifred l Pilós- . Perquè no hagi cap assistent al acte com a public o a la taula que hagi pensat que l'acte podia ser difús, poc concret, que es podia colar la idea del concert.....que mes endavant si.. que ara ....Ara Toca INDEPENDENCIA No vindrà d'avui per demà però arribarà. I això és na tasca de tots de viureu, de sentir-ho, d'explicar-ho i al final gaudur-ho.



FiFo 9-9-2012 (J-Lleixà)

No hay comentarios: