Translate

martes, 26 de junio de 2012

Tindrem que demanar ajut als Almogavers


He escoltat fa un moment al Telediari que per als nens petits tampoc serà el català la llengua vehicular segons sentencia del TS.

No ens tenim que amoïnar, el català s'ha d'utilitzar a casa i sempre que es pugui. Quan anem al super, quan contestem per telefon, em de fer-ho normal. No patiu quan jo era menut al entrar a l'escola ens feien cantar el cara el sol, teníem que llegir “La consigna” del dia i el mestre que teníem com explico en el punt següent no ens deixava parlar la nostra llengua. Quan s'acabava l'horari de “estudi” (així en dèiem), tot tornava a la normalitat. Ells tenen un pla que ve de tan lluny “com el nostres silencii” de fer-nos callar, però no ho han aconseguit i depèn de nosaltres i no d'ells que s'en surtin amb la seva. Això fa 65 anys que passava i continuarem tenint pressions però no hem d'afluixar en la nostra actitud, que facin les Lleis que vulguin.

En la meva infantesa i concretament en el poble a on jo havia nascut i vivia, era molt difícil el tenir coneixements fora dels del conreu del camp, doncs les persones que havien adquirit quelcom de cultura havien emigrat a la gran ciutat i el mestre que teníem era un ex alferes provisional del bàndol del nacionals, que com a premi a la seva estada a la guerra, desprès d’un senzill examen li havien convalidat els seus serveis per la carrera de magisteri. Així anava la cosa.””


Fifo

No hay comentarios: