Translate

miércoles, 20 de junio de 2012

Singulars un gran programa


Ahir nit al gran programa del 33 que condueix ( i de quina manera) el Jaume Barberà, (algun dia tindrem que parlar d'aquesta gran comunicador). Va fer una entrevista a un catedràtic, un sabí, un home de bé, que em va fer retornar l'esperança en el futur el doctor Lledó. Un Home que havia tingut mestres modestos i altres que havien sortit del la “Institucción Libre de Enseñanza” que per damunt de tot ensenyaven als alumnes aprendre i viure la llibertat. Durant la República l'ensenyament era gratuït i al abast de tothom, no havien escoles elitistes. Poc a poc la cosa va canviant. Arribarà el moment que la cultura, la formació intel·lectual estarà nomes al abast d'uns pocs i no fa falta dir qui seran.

Aquestos encantadors de serps, intel·lectuals de segona fila que fan de la seva cultura i posició social una eina d'esclavatge moral para la resta de la població. Son aquests els que estan fen poc a poc amb els seus discursos creure a a la gent que el home de per si és egoista i per tant no te solució, i que l'actual sistema és l'únic que pot funcionar. Campi qui pugui diuen, però ells estan ben arrecerats amb les seves idees que propaguen en la majoria de mitjans de comunicació i els seus diners col·locats a paradisos fiscals.

Això ha de canviar i canviarà. El que hem de fer és pensar per nosaltres mateixos, que no pensin per nosaltres, tenim que començar a voler ser lliures i això és obligació nostra. Pensar ens impedeix ser crèduls i obedients, però el simple fet de pensar no ens fa lliures perquè ser lliures és actuar.

Que inventin ells. En aquestes tres paraules sintetitzava Unamuno la renúncia d'Espanya a competir pel cap del progrés tècnic, que ens ho donin mastegat com el pa als desdentats. Que pensin altres, decideix el mandrós mental. Només a un polític espanyol se li va poder ocórrer aquell vergonyós «lliura'ns, Senyor, de la funesta mania de pensar».  Això és el que es proposen els polítics i els que els manen, a tot cas pensar en una sola direcció. I a això en diuen llibertat, democràcia ..... Barruts, pocavergonyes..... El que passa es que la classe política tampoc està ni gens ni mica dotada intel·lectualment, i si afegim que la seva escala de valors (En tenen) no està gens clara, doncs ja podem entendre el desgavell que patim des de fa mol anys.

El tema dona per més, però deixaré que gent sabia com els que participen en el programa de Barbera ens vagin donant copets al cap per que despertem d'aquest llarg somni, trist i nebulós.

Jo crec que per sort hi ha intel·lectuals i gent de modesta condició que en poden ajudar a sortir d'aquest parany.!! Unamuno!! Tu ja no pots pensar, nosaltres ens costarà però ho aconseguirem.!!!!



Fifo 20-6-2012

No hay comentarios: