Translate

domingo, 22 de noviembre de 2009

Reagrupament a Santa Coloma de Farners


El president de Reagrupament, Joan Carretero, va declarar aquest divendres que, un cop proclamada la independència unilateralment, sí que haurien de venir els tancs de l'exèrcit espanyol a Catalunya, "atès que bona part de la despesa militar de l'Estat espanyol és pagada amb els diners dels catalans i, per tant, caldrà redistribuir els mitjans materials de titularitat estatal". Per a Carretero, en un procés de segregació entre nacions que es constitueixen com a estats diferents, caldrà articular mecanismes de separació dels béns compartits, de manera semblant a com es duu a terme en l'àmbit privat.
El president de Reagrupament va efectuar aquestes manifestacions en l'acte de presentació d'RCat a la comarca de La Selva, que va aplegar unes 350 persones al Teatre Catalunya de la capital colomenca. A la mesa, acompanyaven Joan Carretero, la vicepresidenta de Reagrupament, Rut Carandell, molt arrelada a la localitat, i el coordinador provisional de Reagrupament a La Selva, David Piany.Va encetar el torn d'intervencions David Piany que va fer una crida a l'autoestima del país, a partir d'un text del periodista radiofònic Jordi Basté. Piany també va recordar que Reagrupament no disposa de mitjans de finançament que no siguin els dels propis associats o assistents i va demanar la col·laboració del públic.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Mira Josep,

Ja fa dies i dies que sento parlar de la reacció dels catalans enfront la decisió sobre l’estatut del “Tribunal Constitucional Español”. Estic indignat amb nosaltres matexios , però és que els catalans no sabem actuar, si no és com reacció als espanyols? Hem d’actuar i actuar ve d’acció.

Que podem esperar d’un tribunal espanyol, que ens reconegui els nostres drets de manera graciosa pel fet de que som catalans? . Home siguem realistes, es que nosaltres si fóssim un estat independent acceptaríem de bon grat, un grau “vist de del nostre punt de vista “ elevat d’autogovern de la Val d’Aran sense dir res.... Els espanyols fan la seva feina i la fan bé, la fan tan bé que portem 300 anys fent-la i se’n surten molt bé. Els nostres polítics professionals no estan a l’alçada , uns que es diuen independentistes (ERC -Esquerra ...) volen negociar la renovació del “ Tribunal Constitucional Español “ home com independentistes tant us hauria de fer el que pensin i facin , altres ( CiU ) ara diu que volen demanar el concert econòmic si tomben l’estatut, i si no no???? . Uns altres ( PSC-PSOE ) molt de gest cridaner , però res més.
A Madrid ens tenen pres el pel molta gesticulació i res .

El catalans som com els elefants indis : “ Als elefants indis quan son petitets , i se’ls vol ensinistrar per treballar , se’ls lliga d’una pota a una estaca amb una cadena gruixuda, i per molt que intentin deslligar-se no poden , quan son grans continuen lligats a una estaca però amb una corda que podien arrancar d’una patada, però el record d’haver estat lligats amb una cadena els impedeix fer la força suficient per trencar la corda i deslligar-se”

Ara és hora d’actuar i una manera de fer-ho és Reagrupar-nos en una força conjunta, la força de la il·lusió, la dignitat, la coherència. O ara o mai, Reagrupament ara, que no haguem d’explicar als nostres fills, el per que no som independents, i dir els-hi que vàrem tenir la oportunitat però que la vàrem deixar passar