Translate

miércoles, 25 de noviembre de 2015

El Follet i Darwin (Reflexions amb el Follet)                                             El Follet i Darwin

    Estic content amb les preguntes que sovint em fa el Follet, em fan buscar respostes que m'obliguen a capbussar-me al meu interior, que no són sempre encertades, però que intenten satisfer la seva curiositat, l'última:

Què sóc, qui sóc?.

Follet ets un somni al que jo he donat nom, un miratge d'una nit  sense son, un amic que no és gens esquerp. Per a tu sóc un demiürg que et fa viure en aquesta dimensió, el que ja no sé si t'has fet evident en una altra, ja que jo d'aquesta no puc sortir-ne.

Tu, Josep, tens total poder sobre la meva existència, oi?

Doncs sí, si t'esborro de la meva imaginació, deixaràs d'existir, si vull convertir-te en un ser pervers ho puc fer, com també puc convertir-te en un heroi, en ric o pobre...., sempre i quan jo ho pugui imaginar, perquè tinc les meves limitacions dins d'aquesta dimensió.

Pot ser que tu siguis el somni d'un ésser superior, d'un Demiürg que t'ha creat en la seva imaginació?

No t'ho sé contestar amb certesa, però jo diria que sí. Sóc un somni en la dimensió d'aquest ésser superior, però em pregunto sovint si en aquesta, en la meva, tinc tota la llibertat per actuar o si em moc com una marioneta  mogut per uns fils invisibles que em marquen el camí a seguir. 
 
D’on ha sortit el Tot?

El Tot ha sortit del no res.

Del no res ha sortit el Tot..... si en el no res no hi havia res? Així, què ha estat  primer, la llum o la foscor la imatge o la visió, la cosa o la definició?. L’ou o la gallina, l' abans o el després, si abans no hi havia res?

Al no res hi era Tot. No hi ha abans ni després. Tot és present i res més.
Paco no preguntis més que em faré un embolic.

L’univers s'està expandint, la creació sempre endavant. Qui són els que tenen raó? Els pensadors creacionistes o bé els darwinians?

Tu ets producte d'una creació Follet!!, d'altra banda els darwinians asseguren que el que  hi ha en aquest planeta és degut a l'evolució, que les espècies que han sobreviscut, han sigut les mes flexibles les mes adaptables, que han sofert modificacions i han evolucionat. Però jo em pregunto:

Si el Big Bang va ser el Principi, quan tornarem a No Ser?, es pot veure algun indici, (estrelles blanques, forats negres) del Final d’aquest  procés?.
Doncs bé Follet, jo estic astorat, i abans del Big Bang, Què?

I el Follet va dir - M’ha fet mal el vi, m’ha enterbolit el cap, ara ho veig tot clar.

Demà li preguntaré què és el que veu clar i també quin vi beu, perquè si jo he de compartir les idees amb ell, el menys que pot fer es compartir el vi amb mi, i més tenint aquestes propietats per desfer les boires.
   
                            Fifo – Josep Lleixà
                                               
                                      
No hay comentarios: