Translate

domingo, 17 de mayo de 2015

Rafel el pastor


Rafel el pastor
 Rafel pastor d’un ramat eclèctic, un ramat contradictori i heterogeni d’ovelles i cabres, no era erudit, però si savi.
 El vaig conèixer i compartir més d’una estona amb ell, degut que a casa meva em van regalar dos corderets (xais) blancs com la neu, que ell cuidava dins del seu ramat a canvi de poder entrar a les nostres finques i aprofitar herba per la pastura.
 Jo procurava acompanyar-lo sovint, amb  de veure la meva petita rabera (ramat) , però la veritat es que m'agradava escoltar les seves histories inventades o viscudes, que eren motiu d'aprenentatge i en moltes vegades, de fer-me entrar en un mon de màgia i somnis.
 Havia de fer un temps molt inclement, perquè el Rafel i el seu gosset Pinxo no sortissin al camp a buscar llocs amb herba verda para el seu ramat blanc i negre.
 Mirava extasiat les albades , com poc a poc anava sortint el sol, que per cert no era tant matiner com ell. I al final de la jornada a punt d’anar a tancar les ovelles i cabres al corral, es prenia un temps per gaudir de la seva posta mirant aquelles obres d’art que cada dia ens ofereix la Natura fent combinacions de colors i ….. reflexionava.
 Un dia em va interpel•lar: Hem de creure nomes en lo que comprenem , o tenim de fer un acte de fe, i creure sense convenciment? 
I hem va seguir dient : Des de Copèrnic i Galileu la humanitat creu que el Sol es troba al centre de l'Univers i la Terra, gira al seu voltant i dona una volta una vegada al dia sobre el seu eix, completant cada any una volta al voltant d'ell. I va seguir , jo sempre he vist que és ell el que em ve a saludar al matí, i en desitja bona nit quant ha fet la volta sencera a la Terra, o no?.
 Han arribat el americans a la lluna? Jo cada ni la contemplo i no he observat cap canvi
 El Rafel em va dir, jo soc com Sant Tomàs que si no poso els dits a la llaga no crec . 
Pinxo volta-la que sen va al ribàs !!!.
 El Pinxo va reorganitzar la rabera i el Rafel , va continuar explicant-me la seva teoria sobre la veritat i la mentida .
 Penso moltes vegades amb el Rafel. Ah !! els corderes es van fer grans i van desaparèixer .Aleshores no entenia que es el que havia passat, em deien que estaven en un altre ramat, ho vaig creure. Poc temps desprès, vaig intuir la veritat. 

Fifo – Josep Lleixà 17-5-2015

2 comentarios:

Anónimo dijo...

M'ha encantat!

Josep Lleixà dijo...

El ser llegit és un goig, un comentari significa que alguna cosa hem compartir. Gracies Quatre paraules, no et quedis curt amb quatre, no sigui escadusser. Gracies