Translate

jueves, 23 de diciembre de 2010

Seguim com sempre, el poeta Maragall es queixava l'Espriu tambè.......

Benvolguts: Quan feu una convocatoria per demanar la Indpendencia de Catalunya podreu contar en mi.
Les sentencies del T, Suprem el que fan és donar per bó el que ja va dir el Constitucional o sigui que la llengua vehicular del ensenyament a Catalunya és el català i també el castellà. Aixó vol dir que ajustat a dret, qualsevol resident a Catalunya pot fer valer aquesta opciò. Això tambè significa que la Llei qui sempre la interpretarà a la seva conveniencia fins que no siguém Independents seràn els tribunals de l’Estat espanyols, ens agradi o no, com ara.
Van pasar el ribot l'Estatut i apartir d’ara -doncs aquesta és sols la primera – totes aquelles normes que “tots” els pólitics ens deien que serien capaços de fer-les reinterpretar -¿ Per qui? no solsament quedaràn com estàn a l’Estatut sino que els Poders Judicials de l’Estat poc a poc les aniràn retallan. Això vol dir que encara estem anmirallats per l’Estatut, jo no vaig anar a la manifestaciò del Juny ni a favor del Estatut ni contra del Constitucionasl, vaig anar per cridar a favor de la Independencia com milers de catalans.
Estem en ple debat de investidura, vull veure que ens diuen els parlamentaris enveres el tema. Em temo que tot acabarà com la canço, paraules, paraules i res més.
Estem actuan amb mentalitat autonomista i seguint el ball que ens marquen els espanyols. Mentre siguem espanyols, com ho són els gallegs, els valencians, els andalusos etc, ens hem regir per les regles de joc d'aquesta majoria, el que no es pot fer es ser espanyol i jugar el partit a una altra divisiò, -i no em refereixo a un partit de futbol- em refereixo que no tenim cap marge de maniobra mentre estem lligats a Espanya. Els espanyols fan el que creuen que es el millor pel seu pais i tenen la paella pel manec.
Els politics d’aqui, uns sortiràn tot emprenyats a despotricar del tema però no faràn res. Els altres diràn que no ens procupem que la sentencia aquesta es pot reconduir, però el cert es que a partir d’ara tothom te dret a rebre l’ensenyament i la informaciò en castallà o català, i aquest dret molta gent el voldrà ejercir. Saps perqùè? Per que en tenen dret. I això sols a començat. Al temps.
Podria fer-ho més llarg però la idea crec que ha quedat prou clara. Els gestos i accions han d’anar a proclamar d’una vegada la Independencia de Catalunya, tot lo altre és foc d’encenalls.

Josep Lleixá

1 comentario:

Anónimo dijo...

Diugueu siboc,si voleu pero :
Els catalans aviat farà un més que vàrem triar els nostres representants i son aquestos els han de prendre les decisions que pertoquen i no encarregar-se de minimitzar un tema tant important com l'atac a la llei d'mmmersió lingüística del català. Haríem d'aprendre a ser un poble més proactiu i menys reactiu. Esperem la punxada per reaccionar. Ja esta bé de que els nostres polítics ens facin gruar a nosaltres i així ells s'etalviin de prendre decisions. Jo ja he triat als polítics que seran capaços de saltar-se aquesta legalitat espanyola que ens oprimeix si d'altres s'han equivocat en la seva tria no és el meu problema hem d'aprendre a ser més conseqüents en la nostra elecció. Fora polítics autonomistes