Translate

lunes, 11 de octubre de 2010

No te color –com l’aigua - , per això m’agrada’t.

És sorprenent la forma tan planera î didàctica que te el President Pujol per definir i explicar les coses, per que siguin comprensibles per tothom.
Es veritat que el seu verb moltes vegades és confús i repetitiu. Parlant clar, - ell s’entrebanca - no és un bon orador, però te la habilitat de utilitzar metàfores, analogies, histories, etc. que fan que transmeti i faci entenedor el seu missatge.
Programa de televisió: A pregunta d’un tertulià de quina opinió li mereix el desencís que tenen els ciutadans envers la política o dels politics, i que pot dir al respecte, fa la següent descripció de l’acció política:
Les fonts del riu Llobregat, brollen abundants, ufanoses, en un paisatge idíl•lic. Això és la Societat Civil, amb molta força que s’ha d’aprofitar.
Uns metres riu avall, hi ha una canonada que canalitza molta part de l’aigua que arriba en aquell punt. Un altra part, continua lliure el curs del riu i no es perd, és la creativitat de la gent, l’esperit emprenedor, la responsabilitat, les accions solidaries etc.
L’aigua de la canonada – no de tres canonades diu amb el seu posat murri – s’ha d’intentar aprofitar al màxim, procurant que no hi hagi fuites i que arribi amb tot el seu caudal i força al final.
Com s’ha aprofita al final de la canonada? Doncs amb una turbina que genera energia, que és utilitzada per una industria instal•lada als voltants que crea riquesa i llocs de treball.
Doncs tot això, des de la col•locació de la canonada, el seu manteniment, i definir quin és l’aprofitament que s’ha de fer de tota aquesta força canalitzada, és L’acció Política. Sense aquesta acció, l’aigua es perdria sense cap profit.
És una definició que no te color –com l’aigua - , per això m’agrada’t.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Diguem siboc si vols.
Però no va ser ell, al final de la seva etapa de govern el que va desmontar,adormir la societat civil?, tot dient : no patiu d'això ja me n'encarrego jo(la Generalitat) això va passar amb el català, amb les matrícules dels cotxes, amb el finançament..... i d'altres. Quan l'hi va interessar la movilització de la societat civil aquesta ja no li va respondre. - M'agradaria més que hagués dit el mateix quan governava, sobre aquest i d'altres temes.

Josep Lleixà dijo...

El meu esrit no fa refeencia a la seva obra política, només dic que te una gran habilitat i qualitat didaàctica quan defineix coses i fets. Pensa que es metge i pot ser un bon diagnosticador i no saber - o voler - aplicar el guariment adient que pertoca. Gracies

Anónimo dijo...

" pot ser un bon diagnosticador i no saber - o voler - aplicar el guariment adient que pertoca"
Completament d'acord amb la teva apreciació.

El meu comentari ve pel fet de que darrerament hi ha hagut un idealització de la obra de govern de Pujol amb el bipartit CiU,més que res al meu parer propiciada per la ineptitut del govern del tripartit o més de PSC+(Ciutadans pel Canvi)-ERC-ICV+EUA espero no deixar-me a ningú.